Rakd össze Kolozsvárt   5 másodperces videópályázat
Minden pályázónak be kell küldenie egy öt másodperces videót, amibe megfogalmazza a számára legemblematikusabb pillanatot/érzést vagy akár pillanatokat a kolozsvári diákéveiből (pl. lepukkant albérlet, egyetemi órák, bulik stb.). 
Kiállunk Andreea Petruț mellett!
2013 ősze Romániában a tüntetések éve volt. Főként a Verespatak megmentésért vonultak az emberek utcára. Minden békés tüntetésnek megvan a maga szószólója, ilyen volt többek között Andreea Petruț is, akkor utolsó éves mesteris hallgató. Utólagosan kapott büntetéseit nem véljük jogosnak, kiállni a jogainkért, elveink mellett, a rendszer disszonanciáját jelezni állampolgári kötelességünk! Gyűjtés indult a büntetés összegének kifizetésére. Támogassuk!
VII. Erdélyi Vándoregyetem
Az ErGo Egyesület  2014-ben hetedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Vándoregyetem interdiszciplináris szabadegyetemet és szakmai konferenciát. Homoródfürdõ, Torockó, Krasznamihályfalva, Kisdisznód, Nyárádszentlászló és Kalotaszentkirály után Vársonkolyosra is ellátogatott az EVe.    A VII. Erdélyi Vándoregyetem témája:Véletlen és kiszámíthatóság
Diákbarát opera
A Kolozsvári Magyar Opera a Figaro házassága előadást Novák Péter újragondolásában viszi színpadra a 2014/15-ös évad elején. Az intézmény igyekszik mindenki számára elérhetővé tenni ezt az valóságshow-szerűvé változtatott operát, ezért az október 9-én levő bemutatóra és a 11-ei előadásra is kedvezményes jegyeket válhatnak az egyetemisták. Két személy mehet be a 10 lejes jeggyel, így  féláron tekinthetitek meg az operát. 
Kedves gólyafióka! Figyelem itt a KMDSZ Gólyák Éjszakája!
 Már egy hete kolozsvári lakos vagy. Kezded megismerni jövőbeli otthonodat. Büszkén meséled, hogy csak kétszer tévedtél el az egyetem egy eldugottabb épülete felé sietve. Azt gondolod, megtaláltad a kedvenc kocsmád, ám három óra múlva egy még jobb helyre visznek. 

VOUCHERPartnereink:


Tarts velunk!
2014 Oct >>
H K Sz CS P SZ V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Programok:KMDSZ bemutató | Sajtószoba | Utcanévkereső | Vendégkönyv