Kolozsvári

Magyar

Diák

SZövetség

Projektmenedzsment képzés

Hétköznapjaink nem mások , mint projektek sorozatai. Megtervezni a napot, beosztani az időnket, ebédet főzni. Ez mind olyan tevékenység , amely alapos koordinálást ígényel ahhoz , hogy eredményes legyen. Azonban találkozunk olyan programokkal, eseményekkel, amelyek tervezése, szervezése illetve lebonyolítása kicsit profibb munkát ígényel.

Ehhez nyújtott segítséget a március 5-i képzés, amelyet Ugron Hanna projektmenedzser tartott. A képzés során olyan hasznos trükköket sajátíthattunk el, mint a célfa vagy a SWOT elemzés, amely alappillére a hatékony projektmenedzsmentnek. A projektmenedzsmenthez szorosan kapcsolódik az idő precíz beosztása, maximális kihasználása. így a következő lépés a profizmus irányába az időmenedzment képzés , amelyet izgatottan várunk !

Tankó Helén

Téli Majális beszámoló 2018

Első alkalommal kóstolhatott bele a KMDSZ Mentorprogram harmincnyolc résztvevője egy nagyszabású rendezvény szervezésébe, amely az 5. Téli Majális volt, a már megszokott Törökvágáson január 13-án.

Előző években a program keretein belül, önállóan meg kellett szervezzék a KMDSZ Szülinapokat, ám idén ezt felváltotta a Téli Majális. Természetesen ez esetben egy tapasztalt főszervezővel és további lelkes jelentkezőkkel együtt dolgoztak a rendezvény megszervezésén.

Több hetes előszervezésben többek között a mentorprogramosok eldönthették, hogy milyen szerepet vállalnak az előkészületekben és a lebonyolításban. Megtanultak egy csapatot vezetni, csapatban dolgozni, kitalálni játékokat, ezekhez megfelelő leírást, kelléklistát készíteni úgy, hogy az az adott kereteken belül maradjon. Ezen kívül megtanulták, hogy összességében, hogyan is néz ki egy nagyobb rendezvény felépítése.

A helyszínre érkezés után a szervezők megkapták a meleg és divatos szervezői sapkájukat, amely jelezte a játékosoknak, hogy kihez is kell fordulni a kérdésekkel. Mindenki szorgosan nekifogott a játéka előkészítéséhez: elfoglalták a szükséges területet, felépítették a pályát, ellenőrizték kellékeiket. Volt aki koktélokat kevert, volt aki citromba pumpált alkoholt, volt aki szívószálakat és jégkocka fagyasztót készített elő, míg más már a tejszínhabot rázta fel, várva a csinos kis arcokat.

A szervezők elfoglalták helyüket izgatottan várva a csapatokat, hiszen akkor érezhették igazán munkájuk eredményét, mivel ezt a csapatok reakciói tükrözhették legjobban. Egyszerre több játék futott párhuzamosan, a szervezők és résztvevők betöltötték Törökvágást. A stációk között lévő táv olykor nehézségeket okozott nem csak a résztvevőknek de a szervezőknek is. Gyakran láthattunk vízszintbe elhelyezkedő, nevető vagy bosszús arcokat, ugyanis reggelre beköszöntött a tél, de délutánra inkább meggondolta magát és visszavonult. A hóból sár lett, a dombokból ellenségek. Ennek ellenére felhőtlen maradt a hangulat.

A rossz idő és a sár mellett, a mentorprogramosok egyéb akadályokkal is találkoztak, amelyek általában felmerülhetnek egy rendezvény során. Ezek megoldása azonban elősegítette azt, hogy a jövőben hatékonyan és gyorsan reagáljanak a felmerülő problémák esetén. A szervezők egyik találkozópontját a forralt bortól gőzölgő bogrács jelentette, amiből bátran lehetett meríteni, a felmelegedés céljából. A játékok közt lévő szabad percekben a szervezőcsapatot gőzölgő pizza várta a fáradalmas munkáért cserébe.

A rendezvény keretén belül a mentorprogramosok megtanulhattak csapatban dolgozni, embereket koordinálni, együttműködni a résztvevőkkel és főként felelősséget vállalni a munkájunkért. Mindenképp egy olyan tapasztalatot szerezhettek melyből merítkezhetnek a jövőben, ugyanis még sok feladat áll előttük.

Vásárhelyi Melinda

Események
Hírlevél

Ha semmiről sem szeretnél lemaradni, iratkozz fel hírlevelünkre!

feliratkozás
Facebook
Támogatók